Ifølge valgdagsmålingene vant Barak med knapp margin.

– I dag blir jeg arbeiderpartiets leder i stedet for (forsvarsminister) Amir Peretz, sa Barak i en tale ved partihovedkvarteret i Tel Aviv natt til onsdag.

Det offisielle resultatet blir trolig klart onsdag morgen.

– Jeg er blitt valgt til å lede, men jeg har til hensikt å gjøre det sammen med Ami og de andre fantastiske menneskene i partiet. I dag starter den lange og vanskelige oppgaven med å samle Israel, sa Barak videre.

Mot knapp seier

Valgdagsmålingen som TV-stasjonen Channel 10 står bak viser at Barak fikk 51 prosent av stemmene, mens motkandidaten, tidligere etterretningssjef Ami Ayalon fikk 49 prosent. I en annen valgdagsmåling, fra fjernsynsstasjonen Channel 1, har Barak fått 52 prosent og Ayalon 48.

Det er uansett mye jevnere enn tidligere meningsmålinger har vist, der det ble spådd en mye romsligere seier til Barak.

Både Barak og Ayalon har solid militær bakgrunn. Men mens Barak er en ringrev med solid politisk erfaring, regnes Ayalon som politisk uerfaren med bare ett år som folkevalgt bak seg.

Avgjørende for Olmert Rundt 103.000 medlemmer av det israelske arbeiderpartiet hadde stemmerett i ledervalget.

Ledervalget i Arbeiderpartiet kan bli avgjørende for framtiden til landets regjering. Både Barak og Ayalon har sluttet seg til kravet om at statsminister Ehud Olmert må gå.

Arbeiderpartiet sitter i koalisjon med Olmerts sentrumsparti Kadima, og kravet om statsministerens avgang har økt i styrke siden en offisiell rapport kritiserte hans håndtering av krigen mot Hizbollah-geriljaen i Libanon i fjor.