• Det er ingen endringer i mitt forhold til de palestinske myndighetene, og jeg kommer til å fortsette mitt arbeid som før, sier Terje Rød-Larsen.

FNs spesialutsending i Midtøsten, Terje Rød-Larsen var i går kveld i et møte med den palestinske utenriksministeren Nabil Shaat, der de palestinske reaksjonene på kritikken i Sikkerhetsrådet ble diskutert.

— Vi hadde en lang og hyggelig samtale, og det kommer ikke til å bli noen endringer på vårt samarbeide, sier Rød-Larsen til Bergens Tidende.

Rød-Larsen mener denne situasjonen ikke er noe oppsiktsvekkende, og avkrefter at han ikke lenger er velkommen i palestinske områder.

— Jeg redegjør jevnlig for Sikkerhetsrådet på rådets forespørsel, og må da presentere fakta. Det er ingen av partene som har fulgt opp sine forpliktelser etter det såkalte veikartet for fred, og da må jeg presentere situasjonen slik den er. Kritikken gikk både mot de palestinske myndighetene og mot Israel. Men det er mye følelser i sving her, sier han.

Rød-Larsen har også tidligere kommet med kritikk av både Israel og palestinere i sine redegjørelse.

— Å gi og motta kritikk er en del av jobben, og det er ikke første gang det er kommet reaksjoner på det jeg har sagt i mine redegjørelser.

Han presiserer at reaksjonene som er kommet etter redegjørelsen i Sikkerhetsrådet, ikke kommer til å ha noen innvirkning på hans arbeid i området.

<b>PROVOSERTE ARAFAT:</b> Terje Rød-Larsen
Foto: AP/Scanpix