Opprørslederens talsperson sa til internasjonale nyhetsbyråer lørdag at Mehsud ikke har noe med drapet å gjøre.

– Jeg benekter det på det sterkeste. Stammefolk har sine egne skikker. Vi angriper ikke kvinner, sier talsperson Maulvi Omar.

Det pakistanske innenriksdepartementet hevder å ha bevis for at al-Qaida står bak drapet på opposisjonslederen. Ifølge departementet har pakistanske myndigheter blant annet et opptak av en telefonsamtale der opprørsleder Baitullah Mehsud gratulerer sitt folk for å ha utført drapet på Bhutto.

Les mer om drapet på Bhutto på våre utenrikssider

– Konspirasjon

– Han var ikke innblandet i angrepet. Dette er en konspirasjon fra myndighetenes, hærens og etterretningstjenestens side. Benazir var ikke bare en leder i Pakistan, men også en leder med internasjonalt ry. Vi gir uttrykk for dyp sorg og sjokk over at hun er død, fremholder Omar.

Mehsud anses som lederen av styrker som støtter Taliban i stammeområdene i Sør-Waziristan, hvor også al-Qaida-medlemmer er aktive.

Les også: Valget kan bli utsatt

Bhutto ble drept i et attentat torsdag, og det er erklært landesorg fram til søndag kveld i Pakistan. Situasjonen er spent mange steder etter at over 30 personer er drept i omfattende uro som følge av drapet.

De største byene i landet står mer eller mindre stille, og få innbyggerne torde bevege seg ut lørdag. Det er svært vanskelig å få tak i mat og bensin, og bankene holder stengt.

Skuddsår

Det pakistanske innenriksdepartementet uttalte fredag at Benazir Bhutto døde av hodeskader etter å ha blitt kastet mot soltaket på en bil etter en bombeeksplosjon. Det er ikke funnet kuler eller granatsplinter, ifølge departementet.

Men en av Bhuttos nærmeste medarbeidere sier lørdag at opposisjonslederen hadde et skuddsår i hodet. Bhuttos talsperson Sherry Rehman sier hun var i den tidligere statsministerens bilkortesje da den ble angrepet og avviser myndighetenes påstand om at Bhutto ikke ble skutt.

– Jeg var en del av gruppen som stelte henne før begravelsen. Jeg så merkene etter en kule som hadde gått inn i bakhodet hennes og kommet ut på andre siden, sier Rehman.

Også i India sørger folk over drapet på Bhutto. Dette bildet er fra Hyderabad.
STRINGER/INDIA
USAs utenriksminister Condoleezza Rice signerer kondolanseprotokollen i den pakistanske ambassaden.
KEVIN LAMARQUE