Raftoprisvinneren forteller til bt.no at han ble svært gladda han i dag tidlig fikk bekreftet at han og SMUG hadde blitt tidelt prisen.

— Jeg ble veldig begeistret. Det betyr at vårtarbeid har blitt anerkjent, og det gir meg en høyere profil i kampen forhomofile og lesbiske menneskers rettigheter her i Uganda, sier Frank Mugisha påtelefon fra SMUGs kontor i Kampala.

Homofobisk presse

- Hva tror du denne prisen vil bety for SMUG oghomofile og lesbiske i Uganda?

— Jeg vet det betyr at vi får større anerkjennelseinternasjonalt, og jeg håper at det på sikt også vil gi oss anerkjennelse ogsånasjonalt. Så langt er det ikke rapportert om prisen i ugandiske medier, mendet er jeg sikker på vil komme de neste dagene.

- Tror det vil bli flest positive eller negativereaksjoner i media?

— Antagelig begge deler. Men med tanke på hvorhomofobiske de fleste ugandiske medier er, må vi nok regne med at dekningen ihovedsak blir negativ overfor oss. Men jeg tror likevel at prisen kan ha enpositiv effekt. Dette er ikke bare en pris til meg og SMUG, men en pris tilhele Uganda. Det må vi få folk til forstå, slik at flere av dem kan føle segstolte på vegne av oss, sier Mugisha.

Fest i kveld

Han forteller at han ikke har rukket å feire pristildelingenennå når bt.no snakker med ham et par timer etter tildelingen.

— Det får bli senere i kveld. Jeg visste at SMUGvar nominert, men det var først i morges jeg fikk vite at vi faktisk haddevunnet prisen. Hittil har jeg bare rukket å snakke med journalister og venner,sier han.6. november skal 32-åringen mottaprisen i Bergen, sammen med fire andre fra SMUG.

— Det ser jeg veldig frem til. Jeg tror det skalgå greit for meg å få reise og motta prisen, dette er tross alt en ære forUganda, sier han.