Det meldte nyhetsbyrået Associated Press mandag med en polititjenestemann i Los Angeles som anonym kilde. Det åpner for at legen som var med ham da han døde, kan bli siktet.

Ifølge kilden viser obduksjonen at Jackson fikk en dødelig kombinasjon av medisiner få timer før han døde 25. juni. Et av dem var det svært kraftige medikamentet propofol som ble funnet sammen med minst to andre sovemedisiner i kroppen hans.

Propofol gis intravenøst og vanligvis bare til pasienter som er innlagt på sykehus. Preparatet krever konstant overvåking av pasienten.

– Ville avvenne Jackson

Det er doktor Conrad Murray, som ble Jacksons personlige lege bare noen uker før han døde, som er gjenstand for politiets etterforskning.

Ifølge en arrestordre som ble offentliggjort i Houston mandag, har Murray forklart for etterforskerne at han behandlet Jackson for søvnløshet i seks uker, og at han vanligvis ga ham 50 milligram propofol hver kveld.

Den natten Jackson døde, ga han ham en dose på 25 milligram propofol etter at to andre sovemedisiner ikke virket. Legen har forklart etterforskere at han forsøkte å venne popstjernen av med propofol da han døde.

Murray har sagt at han til slutt ga etter for Jacksons krav om å få propofol, og at popstjernen sluttet å puste ti minutter senere.

Siktelse mer sannsynlig

Gjennom sin advokat sier Murray at han aldri ga noe til Jackson som var i stand til å ta livet av ham.

At dødsfallet blir regnet som drap, betyr ikke nødvendigvis at det er begått en kriminell handling, ifølge AP. Det øker likevel sannsynligheten for at det blir tatt ut siktelse mot Conrad Murray.

Michael Jackson ble funnet død i sitt hjem i Los Angeles 50 år gammel. Siden da har politiet i California møysommelig arbeidet med å fastslå den nøyaktige dødsårsaken.

DREPT? Rettsmedisineren i Los Angeles mener Michael Jackson ble drept med sovemedisin.