Tidligere i dag ble Ahmed Jabari, som leder Hamas-bevegelsens militære fløy, drept da bilen hans ble truffet av en israelsk rakett på onsdag.

Den israelske hæren har frigitt video av angrepet mot bilen. En annen person ble også drept i angrepet, skriver Aftenposten.no.

Hamas: — Ni drept i dag

Ifølge Hamas skal ni personer være drept i israelske angrep i dag. Operasjonen er en reaksjon på hyppige rakettangrep mot Israel fra Gaza-stripen den siste måneden, melder den israelske hæren på Twitter.

Offensiven har fått navnet «Operation Pillar of Defence», og israelerne varsler nye angrep i tiden som kommer.

— Alle muligheter holdes åpne. Om det blir nødvendig, er IDF (den israelske hæren, red. anm.) klare til å initiere en bakkeoperasjon i Gaza, skriver den israelske hæren på Twitter.

- En martyr

Samtidig har Hamas nå gitt intervjuer til nyhetsbyrået AFP. Talsmann Khalil Al Haja sier at drapet på Jabiri vil bli revansjert.

— Jabiri har lenge arbeidet for og ventet på denne dagen. I dag får han sin seier som martyr. Vår sionistfiende skal få betale for denne feige likvideringen, hvis Gud vil, fordi Jabiri er en av Hamas' ledere, sier Haja.

Jabiri er den mest fremtredende Hamas-lederen som er drept siden Israel invaderte Gaza-stripen for fire år siden. Han var mannen som i 2006 bortførte den israelske soldaten Gilad Shalit.

Amerikansk støtte

Samtidig har det amerikanske Pentagon uttalt seg om drapet for første gang.

— Vi overvåker situasjonen nøye. Vi støtter våre israelske partnere i deres rett til å bekjempe terrorisme, sier Pentagons Stephen Warren i en uttalelse.

Egyptiske myndigheter fordømmer angrepene, og utenriksdepartementet har i en pressemelding sagt at «Israels opptrapping vil ha stor innvirkning på sikkerhet og stabilitet i hele regionen».

FNs generalsekretær Ban Ki-Moon har i en uttalelse manet partene til en umiddelbar nedskalering av spenningene.

- Israelske militærbåter angriper

Flere øyenvitner i Gaza melder på Twitter om eksplosjoner i ettermiddagstimene på Gaza-stripen. Nyhetstjenesten Al Arabiya melder at israelske militærbåter nå har angrepet det nordvestlige Gaza.

Ifølge den israelske avisen Haaretzhar den israelske hæren nå innkalt reservestyrker til tjeneste.

bombe ny.jpg