Israelsk politi gikk til aksjon tidlig søndag morgen og kastet ut to palestinske storfamilier i det okkuperte Øst-Jerusalem. Deretter flyttet israelske bosettere inn i de tomme boligene.

Ifølge FN har de palestinske familiene som ble kastet ut, bodd i husene i 50 år.

– Utkastelsen av de palestinske familiene bryter med Israels forpliktelser i henhold til folkeretten. Sammen med ødeleggelser av palestinske hjem og byggingen av nye boliger i Øst-Jerusalem setter det fredsprosessen i fare, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) mandag.

Han understreker at verdenssamfunnet gjentatte ganger har oppfordret israelske myndigheter til å avstå fra det han kaller provoserende handlinger overfor palestinerne i dette området.

– Det undergraver muligheten for en løsning på spørsmålet om Jerusalem innenfor rammen av en forhandlet tostatsløsning, sier utenriksministeren.

FN har fordømt utkastelsene i Øst-Jerusalem, mens EU mener Israel har opptrådt uakseptabelt. USAs utenriksminister Hillary Clinton kaller hendelsen dypt beklagelig.

– Jeg har sagt før at det å kaste ut familier og rive hjem i Øst-Jerusalem, ikke er i overensstemmelse med Israels forpliktelser, sier Clinton ifølge nyhetsbyrået AFP.

Hun ber den israelske regjeringen og de kommunale myndighetene i Jerusalem avstå fra slike provoserende handlinger i framtida