Detaljene i avtalen skal ennå ikke være ferdig forhandlet, ifølge IAEA-ambassadør Ali-Asghar Soltanieh.

Han sa ikke om samarbeidet med Russland er et alternativ til å anrike uran i Iran. Iranske tjenestemenn har insistert på å ikke rette seg etter FNs krav, og vil fortsette å anrike uran på Iransk territorium.

– Han kunngjorde en grunnleggende avtale om et felles anrikningsfirma på russisk jord. Han sa at det bare står igjen noen tekniske, juridiske og finansielle spørsmål som må vurderes og diskuteres nærmere, sa Soltanieh fra Russland ifølge iransk radio.

Iranske myndigheter sa i februar at de hadde kommet fram til en avtale med Russland om felles anriking av uran. Men på grunn av at Iran nektet å slutte å anrike uran på eget territorium, bremset samarbeidsprosessen opp.

Soltanieh sa også at Iran vil sette to atomkraftverk ut på anbud i neste måned. Ett atomkraftverk er allerede under bygging med russisk hjelp i nærheten av havnebyen Bushehr sør i landet.

Vestlige land anklager Iran for å ville utvikle atomvåpen, og krever at Iran stanser anrikningen av uran. Iran sier de bare vil bruke atomteknologien til å produsere elektrisitet.