JØRGEN ULLERUP

— Velkommen til terrorreiret, ler Mohammed al-Mouleifi og viser oss inn i sitt rommelige kontor i utkanten av Kuwait by med lave puter, moderne pc-er og en reol fylt med islamske skrifter.

Den 28 år gamle mannen er i Kuwait kjent for sine ytterliggående islamske synspunkt. For et par måneder siden ble han arrestert og varetektsfengslet for 38 dager, anklaget for å være en trussel mot Kuwaits nasjonale sikkerhet og for å være talsmann for Osama bin Ladens al Qaida-terrornett i Golf-landene.

Før det hadde han på den arabiske tv-stasjonen Al Jazeera hyllet to kuwaiteres terrorangrep på amerikanske soldater i Kuwait. Han ble løslatt, men er stadig under tett overvåking. Mouleifi hevder selv at telefonen hans blir avlyttet, og at han blir skygget av politiet når han beveger seg utenfor hjemmet.

Under krigen i Irak har de vært delt i to leirer. Den ene er tause motstandere av krigen, den andre oppfordrer til hellig krig.

Støtter ikke Saddam

Mohammed al-Mouleifi er motstander av krigen. USAs hensikt er å overta Iraks olje, mener han. Enda verre er det at USA har innledet et korstog mot et muslimsk land.

Han mener at al Qaida får nye medlemmer hele tiden, fordi muslimer spontant føler at deres plikt er å melde seg til den hellige krig.

— Det betyr at bevegelsen til sist blir umulig å kontrollere, sier han.

Likevel mener Mouleifi ikke at islamister skal kjempe for Saddam Hussein. For den irakiske diktatoren er ikke en religiøs mann, men en Dracula som har begått forbrytelser mot sitt eget folk og stjålet deres rikdommer.

— Det er manipulasjon og misbruk av religionen når det irakiske regimet i dag oppfordrer til selvmordsaksjoner og hellig krig, mener den kuwaitiske islamisten.

— Vi er overbevist om at alle som dør for Saddam eller hans Baath-regime, blir sendt lukt i helvete, for de dør ikke for Allah, sier den 28 år gamle mannen.

Oppfordring om hellig krig

En sms-melding blipper inn på mobiltelefonen hans. Det er en oppfordring på arabisk til å innlede en hellig krig mot amerikanske interesser i Golf-området.

— Jeg tror at flykaprerne fra 11. september er kommet i paradis som martyrer for Allah, sier den unge ekstremisten, som etter sin tilknytning til det islamske fakultetet på Kuwaits universitet nå skriver i den arabiske avisen al-Seyassah.

Han legger ikke skjul på sin beundring for Osama bin Laden. Terrorsjefen oppfattes som en profet, en Messias som tjener som modell for alle troende. Spesielt gjør det inntrykk at bin Laden forlot sin behagelige rikmannstilværelse for å gå til hellig krig. Men, påpeker Mouleifi: - Det er forskjell på å være en tilhenger av verdens toppterrorist og å være medlem av bevegelsen hans. Mouleifi sier at han ikke er med i al Qaida. Men en av hans nærmeste venner er en av de ettersøkte talsmenn for terrornettverket, kuwaiteren Sulaiman Abu Gheith. Men han har ingen kontakt med ham nå, bedyrer han.

Så legger han til: - Islam oppfordrer til terrorisme. I Koranen står det at muslimer skal forberede seg på hellig krig og terrorisere våre vantro fiender. Terrorismen vil først stoppe når hele verden er under islamsk kontroll, erklærer han.

Jyllands-Posten/Bergens Tidende

ISLAMIST: - Ingen ekte islamist eller tilhenger av bin Laden støtter Saddam Hussein, sier Mohammed al-Mouleifi. <p/>FOTO: CARSTEN INGEMANN