• Alle er overrasket over det som har skjedd, sier en nabo om den Gambia-mistenkte nordmannen

Mannen møtte nyttårsaften i retten, der det ble avgjort at han skulle bli sittende i varetekt. Informasjonssjef Suleyman Secka i det gambiske politiet sier ifølge VG Nett og Dagbladet.no at nordmannen innrømmer overgrep mot barn.

Til Aftenposten.no sier Secka at en rettssak mot mannen kan komme til å starte svært raskt.

— Vi er allerede i sluttfasen av våre etterforskning. og jeg tror at vi allerede i starten av neste uke vil fremlegge for retten det vi har funnet. Det betyr at den norske mannen allerede tirsdag eller onsdag kan bli fremstilt for retten – og straffesaken mot ham kan igangsettes, hevder Secka overfor avisen.

Han understreker at det er opp til retten å avgjøre når saken skal berammes.

Kosebamser

45-åringen fra Telemark ble pågrepet søndag, mistenkt for seksuelle overgrep. Da politiet oppsøkte mannen, hadde han seks mindreårige gutter på soverommet.

— Denne saken er svært alvorlig. Bildene på minnekortene vi fant i huset, viser tydelig mannen, som forgriper seg seksuelt på barna. Derfor har det vært enkelt for oss å etterforske denne saken, sier Secka.

Fremdeles ligger det kosebamser og lekebiler strødd rundt inne i leiligheten. På soverommet henger et norsk flagg på veggen.

— Han virket som en hardtarbeidende mann. Vi visste ingenting om ham og er overrasket over det som har kommet fram, sier en nabo som ønsker å være anonym, til NTB.

Øde område

Ifølge naboene var det mannen selv som bygde huset, som ligger en drøy times kjøring fra hovedstaden Banjul. Området er øde, og det er få naboer i umiddelbar nærhet. Likevel vet de fleste hvem mannen er.

— Han gikk ofte forbi her med esel og vogn. Han fraktet murstein og andre bygningsmaterialer. Slik ble han fort kjent blant folk, sier naboen.

Også mange av barna som bor i området, kjenner til 45-åringen.

— Han hadde samme frisyre som den gambiske fotballspilleren Mario Balotelli, som spiller for Manchester City. Derfor pleide vi å kalle nordmannen for Balotelli, sier en ung gutt som bor like ved.

- God kontakt

Verken han eller noe av de andre NTB snakket med fredag, hadde noen negative opplevelser med 45-åringen fra Telemark.

Dagbladet har intervjuet faren til fire av barna som oppholdt seg sammen med nordmannen. Faren forteller at han er en venn av nordmannen, som raskt skal ha fått god kontakt med barna.

45-åringen er tidligere er domfelt for overgrep mot mindreårige gutter i Norge.