— Vi merket vi ingenting til at det var sendt ut tsunami-varsel da vi var på stranda tidligere i dag. Ingen informerte oss om noen ting. Da vi tok turen inn til Ao Nang nå i kveld var det heller ingen ting som tydet på at folk var bekøymret eller i det hele tatt visste om varselet, sier Linn Dyveke Wilberg til bt.no

— Folk gikk og handlet, spiste og koste seg i gatene som vanlig. Ao Nang er jo et typisk feriested for skandinaver så det var masse nordmenn og svensker ute i gatene, forteller ekteparet.

- Vær forsiktige Thailand varsler lørdag om en rekke uvanlige undervannsskjelv i Andamanhavet og ber folk være forsiktige langs kysten der tsunamien traff i 2004.

Mellom 9. og 11. mars har det statlige katastrofevarslingssenteret fanget opp 31 skjelv som har ligget på mellom 4.0 og 5.3 på Richters skala, nær Andaman-øyene om lag 500 kilometer øst for den thailandske provinsen Ranong.

– Dette kan føre til et masseutbrudd fra undervannsvulkanene, der episenteret ligger. Et slikt utbrudd kan føre til nok en tsunami, ifølge katastrofevarslingssenteret.

Ingen grunn til panikk

Senterets direktør, Plodprasop Suraswadi sa til thailandsk TV at skjelvene skaper bekymring, men at det ikke er grunn til panikk.

– Dette er urovekkende, men det er umulig å forutsi hvorvidt disse skjelvene kommer til å forårsake en ny tsunami sa Suraswadi.

Senteret ber folk holde seg oppdatert og har spurt båter langs kysten om å rapportere inn uvanlige forandringer i sjøen.

5.400 mennesker mistet livet i Thailand i tsunamien som herjet i desember 2004 og som tok livet av mer enn 220.000 mennesker langs kystene av Indiahavet.