— Jeg synes det er utrolig sløvt. Bagasjen lå igjen på rommet. Ingen kunne vite at vi ikke var blant dødsofrene, sier de to.

De hadde reist til feriebyen Dahab, ti mil nordøst for Sharm, da terroristene slo til.

— Vi fikk en tekstmelding hjemmefra om hva som var skjedd. Vi prøvde å kontakte Pyramidene reiser for å varsle om at vi var i god behold, men kom ikke gjennom på telefon.

Kamelsafari

— Noen burde reagert på at vi var borte, men vi hørte ikke en lyd. Det eneste reiseselskapet spurte om da vi kom tilbake, var om vi ville være med på kamelsafari.

De to var i tvil om de skulle avbryte ferien og reise hjem, men bestemte seg for ikke å gjøre det.

— Jeg opplevde et jordskjelv i Hellas for to år siden, og det sitter litt i kroppen ennå. Men nå er avgjørelsen tatt, sier Stavseng.

De to bestemte seg etter å ha snakket med representanter fra Norges ambassade i Kairo, som har reist rundt på hotellene for å informere om situasjonen.

- Nyt ferien!

En av dem er Tor Kinsarvik Engen, som på et møte på hotellet i går oppfordret folk til å slappe av og nyte ferien.

Han fikk spørsmål om hvorfor det har kommet forskjellige reiseråd fra norsk og dansk og svensk UD.

— Det vil alltid være enkelte forskjeller i skjønnsmessige vurderinger. Jeg kan ikke gå konkret inn på hva som ligger til grunn for vår anbefaling, svarte Engen.

BT fikk i går ikke kontakt med Tamer Mohammed Ali, ansvarlig for Pyramidene Reisers kontor i Sharm.

<b>HADDE REIST: </b>Anne Sofie Garberg og Torunn Riise Stavseng oppholdt seg i feriebyen Dahab, ti mil nordøst for Sharm, da terroristene slo til. <br/>FOTO: TOR HØVIK