Ambassadene i området hadde mandag morgen ennå ikke lyktes med å komme i kontakt med en skoleklasse på reise i Nicaragua. Klassen fra en videregående skole med 13 elever og to lærere befinner seg imidlertid i et område der ødeleggelsene ikke skal ha vært spesielt store.

-Det er ikke meldt om drepte i Nicaragua, og vi har ingen grunn til å tro at skoleklassen har blitt rammet av skjelvet, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik i UD til NTB.

Han forteller at norske myndigheter har vært i kontakt med alle fastboende nordmenn i området, og at det står bra til med dem.

-Vi vet ikke om vi har vært i kontakt med samtlige norske turister i området, men så langt har vi ikke fått noen indikasjoner på at noen nordmenn er skadd, sier Klepsvik.

Utenriksdepartementet vurderer nå ytterligere humanitær bistand til befolkningen i de jordskjelvrammede områdene. Norge bevilget søndag fem millioner kroner til hjelpearbeid etter skjelvet, som rammet El Salvador lørdag formiddag.

-Vi vil etter alt å dømme kanalisere hjelpen gjennom de humanitære organisasjonene som opererer i området, sier Karsten Klepsvik.

NTB