— Etter en foreløpig undersøkelse er vi 99,9 prosent sikre på at det ikke var militante eller militant virksomhet i skolen eller i skolekomplekset, sier Christopher Gunness, talsmann for FNs organisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA.

— Vi krever en uavhengig undersøkelse for å finne fram til fakta. Om krigens lover er brutt, må de skyldige stilles for retten, sa Gunness onsdag.

Også John Ging, som er leder for UNRWA på Gazastripen, forsikrer om at det ikke var væpnede krigere på skolen.

— Skoleledelsen og min egen erfarne stab har forsikret meg om at ingen væpnede personer oppholdt seg i skolen. Jeg er nå overbevist om at det ikke foregikk kamphandlinger der eller var væpnede personer der, sier Ging.

43 personer ble drept og 100 såret da skolen utenfor Gaza by ble bombet av Israel tirsdag, sier John Holmes, som er sjef for humanitære saker i FN.

Flere hundre mennesker hadde søkt tilflukt i skolen for å slippe unna den israelske militæroffensiven.

Den israelske hæren, som beskylder Hamas for å bruke sivilbefolkningen som «menneskelige skjold», sier de israelske styrkene åpnet ild etter at Hamas-medlemmer skjøt mot dem fra skolens område.

Den israelske hæren har navngitt to personer som ifølge israelsk etterretning er væpnede krigere, som ble drept i angrepet mot skolen.

SCANPIX