Tyskland og Frankrike avviste mandag at de har utarbeidet en konkret fredsplan bak ryggen på USA, og understreket at forslagene — eller ideene - er i tråd med Sikkerhetsrådets resolusjon 1441.

Etter at USA ble provosert av utspillet, gikk en tysk regjeringstalsmann så langt som til å si at det ikke foreligger en plan som skal avverge et amerikansk angrep mot Irak, men visse "felles ideer" som diskuteres av alle medlemslandene i FNs sikkerhetsråd.

Russlands president Vladimir Putin drøftet disse ideene med statsminister Gerhard Schröder i Berlin søndag, og det var ventet at de samme spørsmålene også ville stå i sentrum for Putins samtaler i Paris mandag.

Putin sa i Berlin at Russland i det store og hele er enig med Tyskland, Frankrike og Kina i spørsmålet om hvordan Irak-krisen bør gripes an. Ingen av de fire landene ønsker et amerikansk angrep mot Irak.

Mandag ettermiddag kom Russlands president Vladimir Putin Paris til Frankrike for et for et tredagers møte med franske ledere. Putin ble ønsket velkommen av president Jacques Chirac da han ankom Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris. Irak-krisen kommer utvilsomt til å dominere samtalene mellom de to statslederne de neste dagene.

SAMMEN MOT KRIG: Jacques Chirac og Vladimir Putin.
Arkivfoto