Suu Kyi har stilt krav om at løslatelsen av henne må være fullstendig betingelsesløs fra juntaens side. Derfor er tidligere statsminister og støttespiller for demokratibevegelsen i Burma, Kjell Magne Bondevik, avventende glad over løslatelsen av Aung San Suu Kyi lørdag. Det gjenstår å se om hun får begrensninger i sitt politiske arbeid og sin bevegelsesfrihet, framhever han.

— Jeg er selvfølgelig veldig glad for løslatelsen. Dette er noe jeg har jobbet for i mange år. Men vi kan ikke juble uhemmet. Burma er fortsatt et autoritært regime, hvor det ennå sitter 2.200 politiske fanger innesperret, sa Bondevik til NTB kort tid etter at nyheten om løslatelsen kom fra Burma.

Bondevik er leder for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter og har gjennom en årrekke engasjert seg sterkt på demokratibevegelsens side i Burma. Han nærer svært liten tillit til juntaens gode hensikter.

— En av grunnene til at Suu Kyi blir løslatt nå, er at juntaen åpenbart ikke har funnet noe nytt påskudd for å holde henne innesperret etter at fristen for husarresten utløp. Den andre er at generalene trolig ser seg tjent med det, fordi de bedrer sitt omdømme i de andre asiatiske landene. Men det er ingen grunn til at den demokratiske verden skal la seg blende av dette, sier han.