— Operasjonen har startet, skal ha vært uttalelsen som ble formidlet fra Khowja Seddiq, talsmann for provinsmyndighetene i Ghazni.

Ingen av de 21 gjenlevende sørkoreanske gislene er blitt drept selv om Talibans siste tidsfrist utløp onsdag morgen, opplyste en tjenestemann kort tid før meldingene om redningsaksjonen kom.

— Gislene er i live, sier Seddiqi, som legger til at den afghanske regjeringen har advart gisseltakerne om at hæren kan komme til å aksjonere mot dem.

— Hæren har sluppet flygeblader over flere distrikter der befolkningen blir oppfordret til å flytte ut av sine hjem fordi myndighetene ønsker å sette i gang en militæroperasjon, sier Seddiqi.

Senere onsdag kom kontrabeskjeden: Meldingene om at den afghanske hæren har satt i gang en militæroperasjon for å frigi sørkoreanerne Taliban har tatt som gisler, er ikke riktige, ifølge Reuters.

Tidligere onsdag ble det meldt at en talsmann for provinsmyndighetene i Ghazni sa at militæraksjonen var i gang, men ifølge nyhetsbyrået Reuters ble en slik uttalelse aldri gitt.

Men afghanske myndigheter har advart gisseltakerne om at en militæraksjon kan bli aktuelt for å frigi de 21 gjenlevende sørkoreanske gislene.

GISLER: 23 sørkoreanere ble bortført av Taliban for nær to uker siden. To av dem er funnet drept.
YONHAP