McCains valg av den uerfarne Alaska-guvernøren som sin visepresidentkandidat, vakte sterke reaksjoner langt inn i Det republikanske partiet.

Da valgnederlaget for Barack Obama var et faktum, lot anonyme medlemmer av McCains stab sin vrede gå ut over Palin.

McCain slutter seg ikke til kritikken, og slår i et intervju med talkshowkongen Jay Leno fast at Sarah Palin ikke kan lastes for valgnederlaget.

Artikkelen fortsetter under videoen.

– Stolt av henne

– Jeg er så stolt av henne og jeg er svært takknemlig for at hun gikk med på å stille til valg sammen med meg. Hun inspirerte folk, og det gjør hun fortsatt, sier McCain.

Han avfeier kritikken fra egne rådgivere, som anonymt har hevdet at Palin ble en belastning for McCain.

Palins manglende utenrikspolitisk kunnskap og erfaring, kontroversen rundt hennes millionkjøp av klær og det faktum at hun ved flere tilfeller ga blaffen i de rådene hun fikk og ikke holdt seg til avtalt manus, er blant ankepunktene mot henne.

Skylder på Bush Palin mener på sin side at republikanerne kan takke president George W. Bush og hans økonomiske politikk for nederlaget.

I et intervju med avisa Anchorage Daily News viser hun til at Bush har opparbeidet en enorm gjeld på 10.000 milliarder dollar under sin tid i Det hvite hus.

– Så alle som ønsket endring, gikk så langt bort fra dagens administrasjon som de kunne. Det er utrolig at vi gjorde det så godt som vi gjorde, sier Palin som ikke utelukker at hun selv kommer til å stille som presidentkandidat ved neste korsvei.

Hvorfor gikk det galt for John McCain? Si din mening her!

REUTERS