Kriminaletterforsker ved Rikskriminalpolisen, Åke Röst, minner om at Petterssons forklaring i brevet er gjenfortalt og ikke kommer fra ham direkte.

Pettersson fikk betalt

Noe som er med på å så tvil om "tilståelsen" er at Pettersson fikk betalt for den. Fylking fikk 7000 kroner i honorar av Expressen, og ga 2000 til Pettersson. Et spørsmål er om Fylking også har betalt Pettersson for et radiointervju han gjorde om de nye opplysningene.

— Å kjøpe en tilståelse er både moralsk og juridisk forkastelig, sier den pensjonerte kriminaletterforskeren Ingvar Krusell til Aftonbladet.

- Kan tilstå så mye han vil

Professor i strafferett ved Universitetet i Stockholm, Christian Diesen, sier Christer Petterssons "tilståelse" i Fylkings artikkel ikke er nok til at Riksadvokaten kan ta opp igjen saken. Nye, konkrete funn må kunne presenteres.

— Han kan tilstå så mye han vil, sier Diesen. Han viser videre til at flere av Petterssons opplysninger er kjente fra før.

— På punktene som alt er kjent, tilfører Pettersson ikke noe nytt, sier jusprofessoren.

— Petterssons troverdighet må betraktes som ytterst begrenset, mener han.

— Han ønsker å være en betydningsfull person - eventuelt en statsministers drapsmann. Men den andre muligheten er naturligvis at han faktisk har begått drapet, sier Diesen.

(NTB)