Den engelske avisen Daily Telegraph skriver at Alis bønn kom etter flere meldinger om hevntrusler mot muslimer i USA.

Muslim og amerikaner

— Jeg er muslim. Jeg er amerikaner, sa den tidligere verdensmesteren i boksing ifølge den engelske avisen.

Ali uttalte seg etter to dager med det muslimske ledere kaller "etterskjelv" - som har rystet muslimske samfunn over hele USA.

Mens en bølge av patriotisme flommer over USA etter angrepet, med tusenvis av flagg og hylling av redningsfolkene som ekte, amerikanske helter, retter enkelte sitt raseri mot amerikanske borgere av arabisk opprinnelse, melder NTB.

Borgermester Rudy Giuliani og president George W. Bush advarte tidlig mot dette fenomenet.

Over hele USA

Rapportene kommer fra hele USA. Familier har opplevd at den reneste mobben har kjørt opp og ned i gaten utenfor husene deres og ropt anti-arabiske slagord.

I Indiana skjøt en maskert mann 21 skudd mot Hassan Awdahs bensinstasjon, skriver New York Times. Awdah som opprinnelig er fra Jemen, reddet livet fordi han befant seg bak skuddsikkert glass, melder NTB.

I Jefferson i Louisiana ble flere skoler stengt etter at elever med bakgrunn fra Midtøsten var blitt mobbet og trakassert på vei til skolen.

Fra Long Island ble det rapportert om brannstiftelse mot en pakistansk butikk. I Chicago, som har en stor arabisk-amerikansk befolkning, deltok mer enn 100 personer, de fleste ungdommer, i en demonstrasjon utenfor en moské. Folk viftet med amerikanske flagg og ropte "USA!".

Mobb

Reuters forteller om skrekkslagne arabiske familier i området.

— Det var rene mobben. Folk kjørte fram og tilbake mens de ropte ukvemsord, forteller en kvinne som av frykt vil være anonym.

— Vi skal ta dere, ropte de. Familien har åtte barn, og hun og mannen var oppe og på vakt ved vinduene hele natten.