Helt fra fødselen i 2006 har Knut vært den store stjernen i Berlin Zoo. Knuts mor avviste den lille straks etter fødselen og den lille isbjørnungen ble tatt hånd om av en dyrepasser som matet hjerteknuseren.

Den store stjernen

Publikum i dyreparken falt pladask for Knut og i 2007 innbrakte den etter hvert store isbjørnen alene fem millioner euro (over 40 millioner kroner) til Berlin Zoo.

Problemet for berlinerne var imidlertid at Knuts far kom fra Neumunster Zoo. Og i Neumunster ville man naturlig nok ha sin del av kaken rundt stjernen – som slett ikke er så liten lenger.

Salgssuksess

Lars (faren) ble utlånt for paring til Berlin med avtale om at førstefødte skulle tilbake til Neumunster. Men den avtalen var ikke lett å overholde for berlinerne etter hvert som man så hvor stor «pengemaskin» Knut var. Kosedyr, mobilringelyder, alle mulige typer suvenirer knyttet til Knut gir store inntekter til Berlin Zoo.

700.000 euro krevde Neumunster for at avkommet Knut fortsatt skulle forbli berliner, men til slutt endte avtalen med at Berlin betaler 430.000 euro (ca. 3,5 millioner kroner) for å beholde sjarmøren.