Det var en venn av faren til Shaimaa som tirsdag tok seg inn i nabolaget hvor familien oppholder seg i Jemens hovedstad Sanaa.

Familievennen har rapportert tilbake at huset til Shaimaa er helt ødelagt, mest sannsynlig av bomber. Flere andre hus i nabolaget skal også være ødelagt.

— Jeg snakket med faren til Shaimaa i dag. Han var helt knust og oppløst i tårer. Han vet ikke hva han skal gjøre, sier Naciye Øzturk.

Uten livstegn på en uke

Øzturk er leder for støttegruppen til Shaimaa, asylbarnet som sammen med mor og to søsken ble uttransportert fra Norge i november i fjor etter å ha bodd i landet syv år. Faren er på flukt.

Da familievennen oppsøkte nabolaget i Jemens hovedstad, skal han ikke ha funnet døde mennesker i huset.

— Han fortalte at det ikke var døde mennesker i huset, men kunne ikke fastslå når nabolaget var bombet. Alle som bodde der hadde flyktet da han kom til bydelen, sier hun.

Det er nå en uke siden noen sist har hørt livstegn fra familien.

Raser mot norske myndigheter

— Jeg håper det ikke har skjedd noe. Jeg tør ikke tenke tanken, sier Øzturk.

Hun klarer ikke å holde tilbake raseriet mot norske myndigheter.

— De visste at de sendte et barn tilbake til et krigsherjet land. Nå må noen våkne og finne Shaimaa og få henne og familien trygt tilbake til Norge, raser hun.

I går var det femte dag på rad koalisjonen som ledes av Saudi-Arabia, utførte bombetokt mot nabolandet Jemen i sør. Organisasjonen Leger Uten Grenser meldte mandag at rundt 50 mennesker mistet livet og rundt 30 ble såret i et luftangrep mot en flyktningleir.