Musharraf klaget på en felles pressekonferanse med Bush i New York lørdag over at det ikke finnes noen klar politisk og militær strategi for Afghanistan-krigen. –Vi vil oppmuntre våre venner i Nordalliansen til å marsjere sørover, men ikke til å innta Kabul, sa Bush.

Bush la til at han tviler på påstandene fra terrornettverket al-Qaida om at bin Laden har tilgang til atomvåpen. Men hvis han virkelig har tilgang til våpen for masseødeleggelse, er det desto viktigere at han blir pågrepet og stilt til ansvar, sa den amerikanske presidenten på felles pressekonferansen han og Musharraf holdt i New York.

Den britiske avisen Sunday Telegraph skrev søndag at den kjenner til et videoopptak, der bin Laden for første gang innrømmer at hans folk sto bak terrorangrepene mot New York og Washington 11. september. Opptaket danner kjernen i en pakke nytt bevismateriale mot bin Laden som USA og Storbritannia vil legge fram onsdag, het det i artikkelen.

I opptaket kaller bin Laden det terrorrammede World Trade Center i New York "et legitimt mål", het det i artikkelen på den seriøse og velinformerte søndagsavisens førsteside. Tusenvis av mennesker omkom da to kaprede fly styrtet i World Trade Centers to tårn.

(NTB)

Foto: AP