Det forteller pressetalsmann ved det lokale sivilforsvaret i Airolo, Irmanno Del-Don, til bt.no.

Ulykken skjedde klokken 09.44 onsdag morgen, cirka en kilometer fra den søndre tunnelåpningen ved byen Airolo. To lastebiler skal ha frontkollidert i tunnelen, som er 17 kilometer lang.

— Den ene lastebilen fraktet gummi, og det oppsto en kraftig brann, opplyser pressetalsmannen til bt.no.

Ved 13-tiden i dag brant det fortsatt i tunnelen. 300 personer deltar i redningsarbeidet, men ingen har foreløpig klart å ta seg inn til selve ulykkesstedet.

Ti bekreftet omkommet

I de første timene etter brannen var 200 personer meldt savnet. I løpet av det første døgnet etter ulykken ble tallet redusert til 80. Foreløpig er kun ti personer bekrefet omkommet, av disse er ni menn, ifølge sveitsisk politi. Sveitsiske myndigheter har foreløpig ikke gått ut med noen opplysninger om nasjonaliteten til de savnede.

St. Gotthard-tunnelen var verdens lengste tunnel, helt frem til Lærdalstunnelen ble åpnet av kong Harald den 27. november 2000.

Onsdagens ulykke i er en av tidenes verste tunnelulykker. Etter ulykken på Mont Blanc, gjennomgikk de sveitsiske myndighetene på nytt sikkerheten rundt landets lengste tunnel.

— Undersøkelsene viste at sikkerheten var svært god. Tunnelen er også utstyrt med en rekke sikkerhetsutstyr, forteller Irmanno Del-Don ved Sivilforsvaret til bt.no.

80 SAVNET: 80 personer er fortsatt savnet, etter ulykken i St. Gottard-tunnelen i Sveits.
Foto: Reuters/Scanpix