SANNE GRAM

Torsdag kveld truet Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah med, at Hizbollah vil bombe Tel Aviv, hvis den israelske hær bomber Beirut, og natten til fredag angrep israelerne igjen Beiruts forstæder.

Men først når Israel rammer hjertet av Beirut, vil Nasrallah svare igjen, vurderer den palestinske analytiker Hani al-Madri. Han mener at Nasrallah må være forsiktig med trusler, hvis det ikke er noe innhold i dem.

— Normalt gjør Nasrallah det han sier, og han nyter i øyeblikket stor oppslutning blant mange i regionen, fordi han har hatt suksess i gjennomføringen av sine angrep på Israel. Men de libanesere, palestinere og andre arabiske borgere i regionen som stoler på at Nasrallah kjemper deres sak, vil bli skuffet hvis han ikke gjør alvor av sine trusler, sier han.

Hani al-Madri er som det israelske militæret ikke i tvil om at den shiamuslimske bevegelsen har raketter som vil kunne ramme Tel Aviv. Og den israelske eksperten Moshe Marzouk, som tidligere var ansvarlig for Libanon i militærets etterretningstjeneste, vil ikke lenger bli overrasket hvis Tel Aviv blir rammet.

— Nasrallah sier at han vil angripe Tel Aviv hvis Beirut blir rammet. Det skyldes, at han ønsker å påta seg en rolle som hele Libanons beskytter, Det er et forsøk på å mobilisere enda flere til kampen mot Israel, vurderer Moshe Marzouk.