I Lothar Machtans nye Hitler-biografi, "Hitlers hemmelighet: En diktators dobbeltliv", refereres det til øyenvitneskildringer fra Hitlers tidligere elskere og historiske dokumenter.

Ifølge den britiske søndagsavisa The Observer kaster boka nytt lys over de gamle ryktene om at Hitler var homofil, men forsøkte å holde det skjult.

Ifølge Machtan var soldaten Ernst Schmidt og Hitler elskere i fem år i tiden rundt første verdenskrig. Hans Mend, som var soldat sammen med Hitler, skriver i sine memoarer:

— Om natten lå Hitler med sin mannlige hore Schmidt. Ifølge dokumenter fra Hitlers tid i militæret, skal hans homofili ha kommet i veien for forfremmelse.

Politidokumenter fra tiden rundt Hitlers mislykkede kuppforsøk i München i 1923 refererer til Hitlers homoseksualitet og yngre menn som skal ha tilbrakt netter med mannen som senere skulle bli Tysklands diktator.

Machtan hevder også at nazisten Ernst Röhm ble drept fordi han hadde truet med å gjøre det kjent at Hitler var homofil. Historikeren skriver at Hitler selv aldri fordømte homofile, men tillot forfølgelsen av homofile for å skjule sin egen legning.