To menn ble søndag arrestert for fredagens skyting i delstaten Oklahoma, der tre personer ble drept og to skadet. Alle ofrene var svarte, og politiet mistenker nå at det ligger et henvmotiv bak skytingen, skriver CNN.

Torsdag skrev en av de pågrepne, Jake England (19), i en statusoppdatering på Facebook at faren ble drept nøyaktig to år tidligere, og at han beskyldte en svart mann for å stå bak drapet.

Mulig hevnmotiv

Han skrev samtidig at drapet hadde gjort ham gal, skriver Aftenposten.no.

Politiet opplyser at det er for tidlig å trekke konklusjoner, men mener det er en klar sammenheng mellom det England skrev på Facebook og fredagens hendelser. De bekrefter samtidig at 23-åringens far ble skutt i brystet av en mann som prøvde å bryte seg inn i datterens leilighet.

England og Alvin Watts (32) ble begge pågrepet i nærheten av førstnevntes bolig søndag.

De fem personene som ble skutt fredag skal ha vært tilfeldige ofre.

— Avskyelig forbrytelse

De drepte er identifisert som Dannaer Fields (49), Bobby Clarck (54) og William Allen (31). Det første offeret, Dannaer Fields, ble funnet rundt klokken 01 lokal tid. Ytterligere to skuddofre ble funnet av politiet tre minutter senere, men disse overlevde.

Omtrent kl. 01.50 fant politiet Bobby Clark (54) skutt og drept like i nærheten. Klokken 08.30 ble det tredje drapsofferet, William Allen (31), funnet.

Politisjef Walter Evans i Tulsa omtaler drapene som den mest avskyelige forbrytelsen i hans 23 år i politiet.