Kreml svarte med et fnysende dementi på oppslaget i Nvoje Izvestija torsdag, men marinekommandanter bekrefter for første gang at operasjonen ligger etter skjema. Det var britiske deltakere som sa de allerede har fått beskjed av russerne om at operasjonen ikke kan fullføres før til våren. Avisen siterer også norske dykkere som sier at deres russiske kolleger er så dårlig trent at operasjonen bare av den grunn ligger langt etter.

Problemer Det er bare noen få dager siden årsdagen for ulykken som krevde 118 menneskeliv. President Vladimir Putin har lovet å heve ubåten neste måned. Kreml innrømmer praktiske problemer. En spesialsag som skal brukes til å skjære av baugen har ikke fungert under testene. Reparasjoner har måttet foregå i Norge og Nederland. Saga skal etter planen utskipes på et fraktefartøy fra norsk havn mandag, ifølge Kreml.

Etter plan Marineoffiserer ville heller ikke høre snakk om at været kunne tvinge fram en utsettelse: — Alt forløper etter planen, sa talsmann for Nordflåten, Vladimir Navrotskij til Interfax. "Kursk" skal etter planen heves 15. september og legges i tørrdokk en uke senere. Kreml sier det bare blir aktuelt å utsette operasjonen hvis det oppstår sikkerhetsrisikoer.