– Fedrelandet er fullstendig frigjort fra separatistenes terror. Vårt mål var å redde det tamilske folk fra LTTEs grep. Nå kan vi alle leve som likeverdige, sa Rajapaksa i en tale til nasjonalforsamlingen onsdag.

Presidenten rakte deretter ut en utstrakt hånd til den tamilske minoriteten og lovet politiske forhandlinger.

– Vi må komme fram til en hjemmelaget løsning på denne konflikten. Løsningen må være akseptabel for alle grupper. Den må bygge på buddhistisk filosofi og vil bli et eksempel for hele verden, sa han.

– Vi har ingen minoriteter i dette landet. Det er bare to grupper; de som elsker dette landet, og de som ikke gjør det, mente Rajapaksa.

Bilder av den drepte Flere fjernsynsstasjoner på Sri Lanka viste tirsdag bilder av det som antas å være LTTE-opprørernes drepte leder, Velupillai Prabhakaran.

– Den gode nyheten fra fronten er at liket av lederen av terroristorganisasjonen som ødela landet i 30 år, ble funnet av hæren i dag morges, sa forsvarssjef Sarath Fonseka i en fjernsynstale.

DAVID GRAY

Fjernsynsbildene viste en mann med LTTE-lederens ansiktstrekk liggende på bakken, iført kamuflasjeuniform.

Identifikasjonsbrikken til den døde var merket 0.01, og identitetskortet hans fra LTTE bar Prabhakarans navn.

– Påstander LTTE-talsmenn fasthold tirsdag morgen at Prabhakaran slett ikke var drept og hevdet at dette var ubekreftede påstander.

– Jeg er kun i stand til å fastslå at vår nasjonale leder er i live og i god behold, sa opprørernes «utenriksminister» i eksil, Selvarasa Pathmanathan, til nettstedet TamilNet.

Pathmanathan sier geriljaen vil fortsette å kjempe til det tamilske folkets mål om selvstyre er nådd.

– Regjeringen på Sri Lanka har erklært militær seier. Men de skjønner ikke at dette er en seier uten innhold. Regjeringen har fullstendig mistet tilliten til tamilene på Sri Lanka, sier han.

REUTERS TV
DAVID GRAY