Likene av britiske og andre vestlige turister blir gravlagt i flere hemmelige graver i et åpent område i Bang Muang. Jordene tilhører et buddhisttempel, og ligger like ved en travel motorvei noen mil nord for Phuket.

Det går frem av sjokkrapporten i den anerkjente britiske avisen i dag.

Familier på jakt etter sine kjære skal ikke være informert om at hundrevis av lik nå gjøres klar for massegraver — uten noen seremoni eller minnehøytidelighet.

Ifølge The Times opplyser lokale Røde Kors- representanter er det gitt ordre om å forberede graver for 10.000 lik - mange flere enn det den thailandske regjeringen hevder ble drept av monsterbølgen 2. juledag.

Avisens korrespondent rapporterer å ha sett mange lik i plastikkposer ligge klar, mens en gravemaskin forberedte deres grav.

— Hva skal vi ellers gjøre? Det er for mange lik å holde rede på, så dette er den mest effektive måten å lagre dem på, sier Weiapol Pitcun, en offisiell talsmann for thailandske myndigheter.

— Pårørende bør ikke komme hit, det vil bare opprøre dem. Fortel dem at her er det ikke noe å se, fortsetter han.

<b>GRAVLEGGES:</b> Her kjøles lik i Khao Lak ned, slik at de ikke skal gå i oppløsning. Nå har The Times oppdaget hemmelige massegraver lenger nord i Phuket-området.
REUTERS