Han sa dette i natt lokal tid til TV-stasjonen WDSU.

Store deler av byen ligger lavere enn vannspeilet i området, og diker har hindret av vannet strømmer inn. På grunn av hull i dikene og vannet som fortsatt stiger, virker ikke generatorene til pumpene lenger. De som har det tekniske ansvaret for byens vannforsyning tror vannspeilet i deler av byen vil stige til samme nivå som innsjøen Lake Pontchartrain.

Hai er blitt observert i gatene.

Flere hundre mennesker fryktes omkommet etter orkanen.

Det offisielle dødstallet etter orkanen Katrina er nå 70, men myndighetene frykter at flere hundre kan ha omkommet i Sørstatene.

Amerikanske myndigheter opplyser at minst en hai er blitt sett svømmende mellom husene i New Orleans, ifølge Reuters. Haien skal ha vært nærmere én meter lang.

Det er en kjent sak at de fleste haiangrep mot mennesker skjer i grunt vann. Innbyggerne i byen skulle likevel ha større grunn til å bekymre seg over forurensning i flomvannet. Kloakk og farlige kjemikalier flyter fritt inn i husene over det meste av byen.

Vannet stiger fortsatt

Flomvannet stiger fortsatt, og om lag 80 prosent av byen står under vann. Et forsøk på å tette et brudd i dikene har mislykkes, sier borgermester Ray Nagin.

— I løpet av 12 til 15 timer vil vannet stige ved østbredden av New Orleans til nivåer opp til over tre meter vann, sa Nagin til CNN tirsdag kveld lokal tid.

Han sa at betydelige mengder vann strømmer inn i byen gjennom bruddet, og alle innbyggere i nabolagene Orleans og Jefferson blir bedt om å evakuere.

Ingenting kan gjøres for å tømme byen for vann før to større brudd i dikesystemet er reparert og stabilisert, ifølge Nagin.

Dødsmerker

Redningsarbeidet med helikoptre og båter fortsatte i natt i New Orleans og langs kysten av Mississippi, og hundrevis av nødstedte ble plukket opp fra hustakene av helikoptre fra kystvakten.

Mange døde er observert flytende i vannet. I Hancock-fylket maler redningsmannskapene svarte merker på hus der det er omkomne, slik at de kan komme tilbake og hente dem senere.

Mange hundre mennesker fryktes omkommet i Biloxi og Gulfport i Mississippi, men myndighetene har ennå ingen full oversikt over de verst rammede områdene der hele nabolag er redusert til hauger med flis og splintrede planker.

I New Orleans er det meldt om fire døde, men tallet vil helt sikkert vokse. Det er observert lik flytende i gatene flere steder.

Plyndring

Mens redningsmannskaper jobbet heroisk for å redde fortvilte mennesker fra takene av husene sine, plyndret andre butikker i den mørklagte byen. Soldater fra nasjonalgarden med automatgevær ble sendt inn for å prøve å få bukt med plyndringen.

Ifølge CNN stakk folk av med hvitevarer og elektronikk som de nappet ut av knuste vinduer langs hovedgaten Canal Street, mens andre i ro og mak prøvde joggesko og nye jeans. Tv-kanalen ABC meldte om tusener av plyndrere.

Noen som åpenbart var i en nødssituasjon, tok med seg pakker med bleier og glass med babymat. Politiet har innført unntakstilstand for å bremse plyndringen, men hadde ikke kapasitet til å arrestere mange av de kriminelle. Brannmannskaper som drev med redningsarbeid, videofilmet noen av plyndrerne til senere bruk.

Isolert

I store deler av regionen er telefonnettet både for fasttelefoner og mobiltelefoner nede, og over en million mennesker fra New Orleans til Florida er uten strøm.

<b>KATASTROFEOMRÅDE:</b> Hai patruljerer gatene i oversvømte New Orleans. Likevel er det fortsatt folk som tar sjansen på en svømmetur.
Reuters