— Vi har skapt det første menneskelige embryo med mål om forplantning, sa Panos Zavos under en pressekonferanse i London. Zavos er direktør for «Andrology Institute of America» og professor emeritus ved University of Kentucky.

Er svangerskapet vellykket, vil verdens aller første klonete menneske bli en jente. Zavos fortalte at han har «øvet» i lang tid med å føre menneskelig DNA inn i «tomme» egg fra kyr. Totalt skapte Zavos, ifølge ham selv, og hans medarbeidere rundt 200 hybrid-embryoer av menneske- og kuceller.

Den amerikanske professoren sa at han ikke fant noe uetisk ved sitt forskningsarbeid og understreket at han ikke har interesse av å «skape et monster». Arbeidet med kucellene, var bare øving, mente Zavos, som er gjengitt i medier som Der Spiegel, New Scientist og The Independent.

Om Panos Zavos snakker sant, hvilket mange tviler på, vil eksperimentet finne sted før jul. Hvor operasjonen vil bli utført er ukjent. USA og Europa er utelukket grunnet landenes lovgivning. Noen spekulasjoner går på Midt-Østen eller Kina.

Zavos er langt fra den første som hevder å ha klonet menneskelig embryo. Den italienske legen Severino Antinori hevdet allerede i januar at den første klonete babyen var født. Bevis har han imidlertid aldri lagt frem.

Også den religiøse Raelian-sekten har hevdet at de har klonet mennesker - også de uten å ha fremlagt noen form for bevis.

VIL KLONE: Panos Zavos hevder at han vil gjennomføære forplanting av et klonet, menneskelig embryo innen årsskiftet.