Etter at bt.no i forrige uke skrev om den fire år gamle katten Thomas, som bodde på gaten på Nygårdshøyden, har telefonen til matmor Carlota Vallebona knapt stått stille.

— Det ringte veldig mange som ville ta seg av ham, men jeg falt på denne damen her. Hun kan virkelig ta seg av ham, og nå har han kommet til paradis, sier Vallebona, som har tatt seg av Thomas de siste årene.

Og hvor er det bypusen Thomas har havnet? Jo, på bondegård i Vassel.

Fra bypus til stril

— Jeg smeltet helt da jeg leste om ham. Jeg fant ut at han der var så fin at han skal få et fint hjem hos oss, forteller Randi Hatland.

Hun og de to døtrene hennes reiste og besøkte Thomas tirsdag i forrige uke, og ble imponert over at katten kom springende da matmor Carlota ropte på ham.

— Han var like vennlig og snill som det stod i artikkelen og annonsen. Vi fant ut at vi måtte få ham hjem fort, så han fikk venne seg til å være stril, sier Randi.

Sov i to døgn

Hun bor på en bondegård på Vassel, en kilometer fra E39 til Ostereidet. Det er ingen dyr på gården lenger, bortsett fra en kanin som går ute (- Han lever farlig, sier Randi), og en huskatt på fjorten år som Thomas har begynt å bli venner med allerede.

— Da Thomas kom, fant han seg en stol under spisebordet, og der sov han i to døgn. Så våknet han til live og kom og ville snakke med oss. Han er i godt humør nå, og jeg kan se på hele holdningen hans at han trives her, sier Randi.

Den fire år gamle eks-gatekatten ble også tatt til dyrelegen og fikk behandling med antibiotika mot en øreinfeksjon. Mens han lå i narkose, ble han både badet, sjamponert, fønt og børstet av de to døtrene til Randi.

Randi Hatland
Randi Hatland
Randi Hatland
GAMLE DAGER: Thomas hadde levd på gaten i et par år før matmor Carlota klarte å finne et hjem til ham.
Tom Egil Dørum Jakobsen