Den mistenkte mannen skal være født i Storbritannia og være i 30-årene. I likhet med de fire mennene som skal ha utført det antatte selvmordsangrepet, skal mannen ha familietilknytning til Pakistan.

Mannen skal ha kommet til Storbritannia i juni og skal ha dratt dagen før angrepet forrige torsdag. Sikkerhetskilder The Times har snakket med tror mannen har vært involvert i tidligere terroroperasjoner og at han har forbindelser med al Qaida-sympatisører i USA.

Opplæring

Etterforskerne tror at mannen har besøkt de antatte selvmordsbomberne i Leeds og at han skal ha pekt ut målene på T-banen. Han skal også ha vist mennene hvordan de skulle utløse bombene, som trolig var gjemt i ryggsekker.

The Times skriver også at politiet leter etter et mulig femte medlem av terrorcellen. Den mistenkte skal ha blitt filmet av et overvåkingskamera sammen med de fire antatte gjerningsmennene på jernbanestasjonen i Luton nord for London før gruppen reiste inn til hovedstaden. Også denne mannen skal være av pakistansk herkomst.

Foreleser

Politiet ønsker ifølge avisen også å snakke med en universitetsforeleser som inntil for få uker siden underviste i Leeds.

Foreleseren skal være født i Egypt og han skal ha leid et av de seks husene som ble raidet av politiet i og rundt Leeds tirsdag. Politiet skal ha funnet sprengstoff i huset og foreleseren skal ha kjent noen av de fire antatte gjerningsmennene.

<b>VANTRO:</b> Britiske medier meldte i dag at politiet har identifisert den fjerde av de mistenkte selvmordsbomberne. Onsdag lot Bashir Ahmed, onkelen til en av de andre mistenkte, 22 år gamle Shehzad Tanweer, seg intervjue av pressen i Leeds og uttrykte vantro over at nevøen er mistenkt for angrepet der minst 53 mennesker ble drept.<br/>FOTO: IAN HODGSON/REUTERS