Forsvarsminister Anatolij Serdjukov sier til nyhetsbyrået Interfax at hele mannskapet er i live, og de er tatt over i et av de russiske marinefartøyene som ligger ved lasteskipet.

Serdjukov skal ha informert president Dmitrij Medvedev om at besetningen er i god behold.

Kapret i svensk farvann Arctic Sea forlot Finland 23. juli, lastet med tømmer til en verdi av om lag 1,3 millioner euro. Fartøyet, som var på vei til Algerie, ble muligens kapret natten etterpå, i svensk farvann mellom Öland og Gotland.

De siste sikre observasjonene av skipet ble gjort da det passerte Den engelske kanal 30. juli.

Malta-registrerte Arctic Sea er russiskeid, men var chartret ut til et finsk rederi. Russland og NATO har samarbeidet om leteaksjonen, og i forrige uke ga president Medvedev ordre om at den russiske flåten skulle settes inn i letingen.

Hemmelig last

Spekulasjonene om hva som har skjedd med skipet, har vært mange. Flere teorier går ut på at skipet hadde en hemmelig last med enten våpen eller narkotika om bord, og at det ble kapret. Dette er imidlertid ikke blitt bekreftet på offisielt hold.

Finsk politi opplyste imidlertid i helgen at det var kommet krav om løsepenger for skipet. Ifølge den tyske utgaven av Financial Times var kravet på 1,5 millioner dollar.

Det har også vært spekulert på om skipet hadde en hemmelig kjernefysisk last om bord. Men målinger som ble gjort da fartøyet lå til havn i Jakobstad vest i Finland, viste ingen unormale tegn til radioaktivitet, ble det opplyst mandag.