— Jeg ønsker å bli siktet for å ha spredd hat mot dem som forsøker å utslette Europa, skriver Vikernes på bloggen sin.

- Handlet i selvforsvar

En måned etter at han og konen ble arrestert i sitt hjem under en storstilt aksjon, har fransk politi fortsatt ikke tatt ut formell siktelse mot ham.

Vikernes selv har heller ingen tro på at dette kommer til å skje, men håper han blir stilt for retten, så han får muligheten til å forsvare seg.— Jeg vil påberope meg at jeg handlet i selvforsvar, og vil bevise for retten at jeg hadde god grunn til å eksponere Europas fiender, skriver han.

Vil redde Europa

Før pågripelsen var Vikernes' blogg dominert av antisemittiske og islamfiendtlige innlegg. Etter at han ble løslatt har han lagt ut kraftig modererte versjoner av noen av de samme innleggene.

Vikernes mener det er gruppene han konfronterer på bloggen sin som er de virkelige rasistene.

— Akkurat nå gjennomfører de et folkemord i Europa, og vi, de opprinnelige europeerne, har blitt merket for utryddelse, skriver han.

Risikerer ett års fengsel

Vikernes' advokat har tidligere varslet at Vikernes kan komme til å kreve erstatning fra den franske staten etter at han tidligere i sommer ble pågrepet, mistenkt for terrorplanlegging.

Franske myndigheter har antydet at det kan komme en siktelse for oppfordringer til rasehat. Men på grunn av ferieavvikling vil dette trolig ikke skje før i september.

Dersom han blir dømt, risikerer han fengsel i ett år og 45.000 euro i bot.