BAKGRUNN: 20 år siden kirkesjokket

For ett år siden flyttet Vikernes og konen fra en av Paris' forsteder, til den lille landsbyen Salon-la-Tour. Landsbyen har drøyt 700 innbyggere.

BT har snakket med naboer som beskriver Vikernes som en stille og rolig person.

— Han holdt en lav profil. Av og til besøkte han postkontoret ved siden av restauranten min, men jeg kjente ham egentlig ikke. Likevel ble jeg sjokkert da jeg hørte at han var pågrepet i morges, sier Nicolas Adam, som eier restauranten La Vieille Tour i Salon-la-Tour.

Virket veldig hyggelig

En annen nabo, som bor i en av de nærmeste gatene til Vikernes sitt hus, forteller at hun og moren har møtt Vikernes flere ganger ved søppelkassene de deler.

— Vi møtte ham også en gang hunden vår hadde stukket av og vi lette etter den i nabolaget. Min mor snakket da med ham, og han virket veldig bekymret over at hunden var borte, sier hun.

Ordfører Jean Claude Chaffour i byen Salon-la-Tour i Corrèze beskriver Varg Vikernes og hans 25 år gamle ektefelle som hyggelige, og omtaler pågripelsen som en stor overraskelse.
Lionel Pavoz

— Min mor syntes han virket veldig hyggelig, selv om fransken hans ikke var perfekt. Både jeg og min mor ble veldig overrasket da vi hørte om pågripelsen, forteller naboen til BT.

Ønsket dem velkommen

Ordfører i landsbyen, Jean Claude Chaffour, sier han ikke var varslet om politiets aksjonsplaner. Han omtaler pågripelsen som en stor overraskelse.

Chaffour forteller at han ikke kjente paret, men at de fremsto som hyggelige.

— Jeg var på besøk hos dem da de flyttet hit for et år siden, for å ønske dem velkommen. Jeg ble svært godt mottatt og de var veldig hyggelige, sier Chaffour til BT.

Overfor Reuters uttalte ordføreren i går at han ikke merket noe seg noe spesielt med Vikernes, bortsett fra at han likte å kle seg i militærklær og å høre på gotisk musikk.