Al-Qaida-lederen Osama bin Laden skjulte seg i en årrekke i den idylliske byen Abbottabad 10 mil nord for hovedstaden Islamabad. Provinsen Khyber Pakhtunkhwa ved foten av Himalaya-fjellene er konfliktherjet, men den lille byen med sine 90.000 innbyggere ligger i en fredelig del av provinsen.

Innbyggerne i Abbottabad kjente ikke til at verdens mest kjente terrorist hadde forskanset seg i en luksusvilla i byen, og ingen av naboene Aftenposten.no har snakket med hadde noensinne sett den ettersøkte mannen.

Trodde det var et fredelig sted

— Før dette trodde vi at vi bodde på et fredelig sted, men etter dette er ikke noe sted lenger trygt i Pakistan, sier Attiq ur Rahman til Aftenposten.no. Legen har gått forbi huset til Osama bin Laden på vei til og fra arbeidet i en årrekke.

Rahman mener det er usannsynlig at Osama bin Laden kan ha holdt seg skjult seg i den lille fredelige byen, og klarer ikke helt å tro på historien om at verdens mest ettersøkte er pågrepet i hjembyen hans. Han har aldri sett noen av beboerne i huset, bortsett fra noen barn som har lekt utenfor huset om ettermiddagen.

— Hadde mange fiender

Fra utsiden er det lite som skiller Osamas hus fra de andre bygningene i det velstående nabolaget. Det tre etasjes høye huset er omgitt av en stor hage, omkranset av en 6 meter høy mur med piggtråd på det høyeste og foran de store metallporter står pakistanske politimenn vakt. Huset er et av de største i Abottabad, men det var sjelden noen å se utenfor boligkomplekset.

Mange av naboene har alltid lurt på hvem det var som bodde i huset.

De har sett et par mennesker gå til og fra markedet, og når de spurte hvorfor de som bodde forskanset seg i et så stort hus, fikk de til svar at de hadde mange fiender.

Osama bin Ladens bolig var ingen luksusvilla, men romslig og velholdt, og det var i denne bygningen USAs fremste fiende skal ha forskanset seg i årevis. Pakistansk militærpoliti har holdt nysgjerrige på avstand etter angrepet søndag, men tirsdag formiddag fikk pressen slippe til på utsiden av huset.

Si din mening i kommentarfeltet under!