— Han gjorde motstand under skuddvekslingen. Som et resultat av det ble han drept av mannskapene på bakken. De var forberedt på å ta ham i live hvis han hadde overgitt seg, sier en ikke navngitt amerikansk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Hvitt flagg

Samtidig sier en sikkerhetskilde at «det var et drapsoppdrag», ifølge nyhetsbyrået Reuters. USA hadde ikke noe ønske om å forsøke å ta bin Laden levende, fastslår tjenestemannen, men «hadde han viftet med et hvitt flagg, ville han blitt tatt i live».

Operasjonen ble gjennomført under antakelsen at bin Laden ville gjøre motstand.

Fotografier

Bin Laden skal ha blitt identifisert på stedet av en kvinne som antas å være en av al-Qaida-lederens koner.

BBCs medarbeider i Washington Katty Kay melder at det finnes fotografier av bin Laden etter hans død, men at Det hvite hus «kanskje frykter at bildene er for blodige til å kunne vises frem».

I alt fem personer ble drept i angrepet natt til mandag.

Ble vasket

Osama bin Laden ble begravet til sjøs fordi ikke noe land var villig til å ta imot liket, ifølge en amerikansk tjenestemann. Liket ble fraktet til det amerikanske hangarskipet USS Carl-Vinson, som befinner seg i Arabiahavet.

— Tradisjonelle ritualer for en islamistisk begravelse ble fulgt. Den døde ble først vasket og lagt i et hvitt klede, sier en høytstående tjenestemann i forsvaret.

Men en talsmann for det ledende universitetet Al-Azhar i Egypt påpeker at islam er imot begravelser til havs.

Forsvarskilder sier at ingen ble pågrepet under aksjonen mot bin Ladens villa i Abbottabad i Pakistan, men CIA skal ha gjort en rekke beslag under aksjonen. Amerikanske myndigheter undersøker våpen som ble beslaglagt.

Si din mening i kommentarfeltet under!