Gisselet skal ha vært en sørkoreansk mann ved navn Sung Sin, sa Taliban-talsmannen Yusuf Ahmadi. Han ble drept av kuler fra et automatgevær av typen AK-47, også kjent som Kalasjnikov, tilføyde Ahmadi.

– Vi hadde fastsatt flere tidsfrister, men den afghanske regjeringen brød seg ikke om disse fristene. Derfor drepte vi til slutt en av koreanerne, som het Sung Sin, med Kalasjnikov-skudd, framholdt han. .

Truer

Ahmadi sa også at Sung Sins lik var dumpet i en veikant og at flere gisler vil bli skutt hvis regjeringen i Kabul fortsetter å se bort fra kravet om å frigi fanger. Men han oppga ingen ny tidsfrist for innfrielse av kravet.

Tidligere mandag sa Afghanistans viseinnenriksminister Munir Mangal at han fortsatt var i dialog med Taliban om frigivelse av gislene. De 22 kristne sørkoreanerne, blant dem 18 kvinner, ble kidnappet i Ghazni-provinsen sørvest for Kabul for halvannen uke siden.

Ved middagstider lokal tid mandag hadde kidnapperne gått med på å forlenge tidsfristen for innfrielse av deres krav med fire timer. Kravene gikk blant annet ut på at talibanfanger i afghanske fengsler skulle settes fri.

Frist

Men regjeringens forhandlere sa at dette ikke var et spørsmål som kunne avgjøres på politisk nivå. De ba om to ekstra dager til å forsøke å finne en løsning, men kidnapperne ville bare innvilge en utvidelse av fristen på fire timer.

Lederen for de sørkoreanske kristne, som ifølge dem selv var i Afghanistan for å drive hjelpearbeid, ble skutt onsdag i forrige uke. Liket av den 42 år gamle predikanten ble funnet i et ørkenområde i Ghazni-provinsen.

Meldingen om at et nytt gissel var drept mandag lot seg ikke umiddelbart bekrefte på uavhengig hold. Sør-Koreas ambassade i Kabul har konsekvent nektet å gi noen kommentar til bortføringen og drapstruslene overfor mediene.

- HAR DREPT GISSEL: Taliban hevder mandag at de har skutt og drept ett av de sørkoreanske gislene i Afghanistan. Sist onsdag ble et av gislene, en pastor, funnet skutt og drept.
YONHAP