– Jeg er svært optimistisk. Forhandlingene fortsetter på et positivt spor. Forhåpentligvis kan gislene bli løslatt i dag eller i morgen, sa mulla Qari Bashir da forhandlingene med en sørkoreansk delegasjon ble gjenopptatt lørdag.

Bashir er den ene av de to Taliban-lederne som har fått garantier om fritt leide for å delta på samtalene.

Forhandlingene ble innledet fredag ettermiddag i Afghanistans Røde Kors’ kontorer i Ghazni-provinsen, der de 21 gislene ble bortført for over tre uker siden.

Taliban står fast på kravet om at åtte av deres menn må løslates i bytte mot gislene, ifølge en Taliban-talsmann. Den afghanske regjeringen har til nå nektet å etterkomme kravet om å løslate Taliban-fanger. Ingen representanter for regjeringen i Kabul deltar på møtene, ifølge lokale myndigheter.

Sørkoreanske myndigheter bekrefter at samtalene finner sted, men vil ikke opplyse detaljer, av hensyn til gislenes sikkerhet.

21 gisler sitter fortsatt fanget i Afghanistan etter at en gruppe på 23 sørkoreanere ble tatt til fange 19. juli. To gisler er drept så langt, og Taliban har truet med å drepe flere dersom gruppen ikke får innfridd sine krav.

Direkte forhandlinger mellom Taliban og Sør-Korea blir sett på som en av de siste mulighetene til å få løslatt de sørkoreanske gislene.