Ytterligere 500 mennesker flyktet fra de seks små landsbyene hvor nedslaktingen foregikk, opplyser en talsmann for den katolske kirken i Sudan. Landsbyene ligger i fjellene Imatong sør i Sudan.

— Jeg ber det internasjonale samfunn om å komme og redde disse fattige menneskene som er blitt tvunget til å forlate hjemmene sine midt i innhøstingen, sier monsignor Johnson Akio Mutek som er stedfortredende biskop i Torit, en by som ligger like ved grensen til Uganda.

Opplysningene er verken bekreftet av sudanske eller ugandiske myndigheter.

Ifølge det katolske nyhetsbyrået skal myndighetene i Sudan ha gitt hæren i Uganda lov til å patruljere området i jakt på opprørere.

For ni dager siden opplyste hæren at den hadde iverksatt en operasjon for å jage geriljaen ut av området etter at den hadde drept minst 300 mennesker. Blant dem skal det ha vært 60 personer som deltok i et begravelsesfølge. De skal ha blitt tvunget til å koke og spise mennesket de var i ferd med å begrave. Deretter ble de skutt, hevder hæren.

Geriljaen "Herrens motstandshær" blir ledet av en selverklært profet, Joseph Kony. Han har kjempet mot hæren i Uganda siden 1987. Kony sier han vil danne en stat basert på De ti bud.

Opprørerne har baser i sørlige Sudan og har bortført om lag 12.000 barn. Mange av dem er tvunget til å bli barnesoldater. Hundretusener av mennesker er tvunget på flukt.

(NTB)