Israels statsminister Ariel Sharon skal under et møte i statsrådskomiteen for tilbaketrekkingen ha sagt at operasjonen vil være fullført innen mandag, ifølge den israelske avisen Maarivs internettsider.

— Vurderingen er at dette vil ta langt kortere tid enn forventet, og at den vil være fullført innen mandag eller tirsdag, sier den ene statsrådens rådgiver om evakueringsoperasjonen.

Tidligere var det antatt at det ville ta tre uker å få alle bosetterne ut av Gazastripen.

Torsdag formiddag begynte israelske soldater å evakuere bosettere fra bastionen Kfar Darom med makt, ifølge en talsmann for det israelske forsvaret. Mange av bosetterne i Kfar Darom har søkt tilflukt på taket av synagogen i bosettingen. Noe senere begynte også tvangsevakueringen av Netzer Hazani, som var den første bosettingen som ble etablert på Gazastripen.

En israelsk soldat som deltok under evakueringen i Kfar Darom, ble ført bort av medsoldater etter at han skal ha motsatt seg ordre om å delta i operasjonen, ifølge en talskvinne for hæren. Hendelsen er den første i sitt slag siden tvangsevakueringen begynte onsdag.

Torsdag skulle den israelske hæren også starte ødeleggingen av den ferdig evakuerte bosettingen Kerem Atsoma, ifølge israelsk radio.