I et ekslusivt intervju med ABC News' stjernereporter Christine Amanpour sier den 82-årige presidenten at tiden er inne for å gi seg som statsleder, skriver Aftenposten.no.

— Jeg er lei. Etter å ha jobbet for folket i 62 år har jeg fått nok. Jeg ønsker å gå, fortalte han Amanpour, ifølge hennes Twitter-konto.

I en mer utførlig artikkel på ABCs nettsider, forteller Mubarak at selv om han ønsker å trekke seg, akter han ikke å gjøre det umiddelbart.

— Du forstår ikke den egyptiske kultur og hva som hadde skjedd dersom jeg hadde gått nå. Går jeg i dag, blir det kaos.

Vil dø i Egypt

I intervjuet med reporteren, som er best kjent for sin mangeårige karriere i CNN, gjentok Mubarak budskapet fra sin TV-tale tidligere denne uken: At han ikke akter å flykte fra landet slik Tunisias diktator Ben Ali måtte gjøre i januar.

— Jeg ville aldri flyktet. Jeg vil dø på denne marken.

Presidenten sitter nå godt bevoktet og beskyttet i sitt palass i Kairo. Men han følger med på slagene som pågår ute i gatene, og forteller Amanpour at han blir preget av det.

— Jeg ble så lykkelig i går (onsdag, journ.anm). Jeg ønsker ikke å se at egyptere slåss mot hverandre, forteller han.

- Ingen arveprins

Intervjuet ble gjennomført mens sønnen Gamal satt i rommet. Gamal Mubrarak, som er presidentens yngste sønn, har lenge vært ansett som en kandidat til å ta over når faren trekker seg.

Men 82-åringen avviser at sønnen var påtenkt rollen som statsleder:

— Jeg tenkte aldri at Gamal skulle bli president etter meg, forteller han Christine Amanpour.