I et intervju med avisen The Guardian snakker Brown om hvordan det ville vært å gå av som statsminister.

– For å være ærlig kunne man forlatt alt dette i morgen. Jeg er ikke interessert i det som makten bringer med seg. Det ville ikke bekymret meg hvis jeg aldri vendte tilbake til de stedene: Downing Street, Chequers (statsministerens feriebolig). Det ville ikke bekymret meg i det hele tatt. Og det ville trolig være bra for barna mine, sier Brown i det åpenhjertige intervjuet.

Han innrømmer også at han er såret over all kritikken og vedgår at han ikke er så god til å kommunisere som han skulle ønske.

– Det er lett å finne en person å skylde på, og å gjøre vedkommende til kilden til problemene. Men vi er blitt rammet av en orkan i verdensøkonomien, av en kostnadskrise som det ikke finnes maken til i Westminsters historie, og jeg har vært i regjeringen i tolv år, insisterer Brown.

– Må vente på resultater

Han avslører også at han gjerne hadde sett at banksystemet blir underlagt strengere regulering, men at Storbritannia ikke kan handle alene på dette området.

– Folk vet at vi har gjort en hel del for å få økonomien på rett kjøl, men de venter fortsatt på håndfaste resultater. De må trolig vente en stund til, medgir Brown.

Han mener likevel at britene vil se resultater før valget, som senest vil bli holdt i juni neste år, og at Labour kan vinne neste års valg med ham selv ved roret.

Raser på målingene

Brown har de siste ukene sett Labour rase på meningsmålingene på grunn av skandalen rundt politikeres misbruk av frynsegoder. En rekke ministre i regjeringen hans har trukket seg, noen på grunn av skandalen, andre i protest mot at Brown leder partiet.

Brown har imidlertid fortsatt støtte fra sentrale folk i regjeringen, deriblant handelsminister Peter Mandelson og utenriksminister David Miliband.

Statsminister Gordon Brown sier han ikke ville hatt noen problemer med å gå av, men han mener det ville vært uansvarlig midt i den økonomiske krisen. Her holder han et innlegg på EUs toppmøte i Brussel fredag.
SEBASTIEN PIRLET