Det var en dempet stemning i Londons gater i går kveld. På Trafalger Square, der titusener av engelskmenn feiret OL-trekningen onsdag kveld, var det i går kveld merkelig stille.

Et steinkast fra plassen, på puben Luceum Tavern på Strand, traff Bergens Tidende advokaten Liam McMonagle (30).

Uvirkelig

— Mange har snakket om at noe slikt som dette kunne skje, men det er likevel uvirkelig når det skjer, sier den skotske advokaten.

Han er mest opptatt av at myndighetene ikke må innføre rigide sikkerhetstiltak.

— Strengere sikkerhet ville uansett ikke forhindre denne typen angrep. Vi må ikke la terroristene lykkes med å ta fra oss det frie samfunnet vi lever i, sier McMonagle.

Fikk sjokk

På t-banestasjonen Charing Cross står Corey Ellis (36) og venter.

— Jeg måtte litt tidligere på jobb i morges, for å være med på et møte. T-banen passerte Liverpool Street Station, en av stasjonene som ble rammet, så jeg fikk sjokk da jeg senere hørte hva som hadde skjedd, sier Ellis. Han jobber som produksjonsmedarbeider i BBCs internettvirksomhet i West London.

— Det var en helt uvirkelig og nedtonet stemning på jobb i dag. Jeg tror alle var i sjokk, forteller han.

Mens mesteparten av hans kolleger forlot jobben tidlig for å komme seg hjem før rushet, valgte han å bli på jobb til 20-tiden.

— Vanligvis står vi som sild i tønne på perrongen på denne tiden, men nå er det nesten helt tomt her, påpeker Ellis.

Et stort antall politimenn patruljerte t-banestasjonene og bussholdeplassene i London sentrum i går kveld. Londons t-baner forble stengt i går, mens busser og lokaltog gjenopptok driften utover kvelden.

MASSAKER: BBC-medarbeider Corey Ellis (36) leste i går kveld siste nytt om terrorangrepene i kveldstabloiden Evening Standard. Avisen hadde viet 14 sider i tredjeutgaven til terrorangrepene under tittelen «Massaker».

IKKE REDD: - Jeg er ikke blitt reddere, sier skotske Liam McMonagle (30). I går møtte han advokatkollegaen Gary Anderson (38) til en pils på puben Lyceum Tavern på Strand, like ved Trafalgar Square.

HÅVARD BJELLAND (foto)