Partilederen ligger an til å miste sin plass i nasjonalforsamlingen.

– Folket har sagt sin mening, og det respekterer vi. Hvis den endelige opptellingen viser at vi har tapt, vil vi utføre opposisjonsrollen så godt vi kan, sier Tariq Azeem, talsmann for regjeringspartiet Pakistans muslimske liga (PML-Q).

Flere Musharraf-støttespillere ute

Regjeringspartiets viktigste utfordrere er avdøde Benazir Bhuttos parti Det pakistanske folkepartiet (PPP) og tidligere statsminister Nawaz Sharifs parti Den pakistanske muslimske ligaen Nawaz (PML-N).

PML-Q-leder Chaudhry Shujaat Hussain, som tidligere har vært statsminister i landet, er slått av en rival fra PPP, melder pakistansk fjernsyn mandag kveld.

Dermed mister han sin nåværende plass i nasjonalforsamlingen. Hussain regnes som en av de viktigste støttespillerne til president Pervez Musharraf. Den avtroppende jernbaneministeren er også slått ut, viser foreløpige tall.

Valget av ny nasjonalforsamling skulle gått av stabelen 8. januar, men ble utsatt etter drapet på opposisjonsleder Benazir Bhutto.

I følge BBC-journalister, har det vært mange uregelmessigheter ved stemmegivningen, og flere tilfeller av vold.

Skjøt etter korrespondent

  • BBC-korrespondent Riaz Sohail ble skutt etter, da han nærmet seg et valglokale i landsbyen Natario i Sindh-provinsen for å undersøke påstander om valgfusk. Aktivister fra Pakistan People's Party (PPP) og vanlige velgere ble også skutt etter.
  • I Karachi blokkerte demonstranter fra Awami National Party (ANP) flere veier og kastet stein etter kjøretøyer. Årsaken skal ha vært et angrep på deres kandidat.
  • Skudd mot et valglokale i Gujranwala i Punjab-regionen, førte til at stemmegivningen ble avbrutt.
  • Hovedfunksjonæren ved et valglokale i det østlige Karachi – hvor PPP står svært sterkt – sa at politieskorten hans kjørte ham til feil sted. Han skal ha blitt satt av fem kilometer fra det riktige lokalet, noe som førte til at stemmegivningen ble forsinket med fem timer.

Mange holdt seg hjemme

Stemmelokalene stemte klokken 13 norsk tid. Det har vært frykt for voldeligheter i forkant av valget, noe som har skremt mange av landets 80 millioner velgere til å holde seg hjemme.

I provinsene Baluchistan og Sindh meldes det om 35 prosent valgdeltakelse. Valgkommissær i Pakistans største provins Punjab, Ayaz Baig, mener at tre eller fire av ti stemmeberettigede besøkte valglokalene mandag, i følge NTB.

Det har likevel vært lange køer utenfor valglokalene i dag, skriver BBC.

Minst ni personer er drept i voldelige sammenstøt som settes i forbindelse med valget.

Nesten en halv million sikkerhetsvakter, hvorav omkring 80.000 er soldater, er blitt utplassert i forbindelse med valgdagen.

– Vi er alle redde, men hva kan vi gjøre? Jeg dro hjemmefra i morges og ba til Gud om at han måtte få meg trygt hjem. Nå er det i Guds hender, sier valgfunksjonæren Shah Zeb til nyhetsbyrået AP.

Beskyldninger om valgfusk

Opposisjonspolitiker Nawaz Sharif stemte i dag i Lahore. Han beskyldte PML-Q-partiet, som støtter president Musharraf for valgfusk, melder nyhetsbyrået AFP.

Lederen av Benazir Bhuttos parti, enkemannen Asif Ali Zardari, har truet med å organisere demonstrasjoner om det blir avdekket valgfusk.

President Musharraf har ifølge sin talsmann lovet å arbeide i harmoni med hvilket parti det måtte være som vinner valget, skriver BBC.

— Ingen får flertall

Det er få internasjonale valgobservatører i Pakistan, både på grunn av at få er blitt invitert, og at de ikke har fått jobbe fritt.

Valgkommentatorer sier meningsmålingene tyder på at et rettferdig og fritt valg, vil resultere i at ingen av de tre største partiene får flertall.

PPP vil da måtte bestemme seg for om de ønsker å støtte partiene som støtter den sittende presidenten, eller Sharifs parti.

STR/PAKISTAN
ATHAR HUSSAIN
ADREES LATIF
ZAHID HUSSEIN
STR/PAKISTAN
ADREES LATIF
JERRY LAMPEN
MIAN KHURSHEED
JERRY LAMPEN
GORAN TOMASEVIC
STR/PAKISTAN
STR/PAKISTAN
JERRY LAMPEN