– Det vi har sett denne morgenen er at folket og de politiske partiene i Nord-Irland står samlet bak freden og den politiske prosessen som de har bygget i mange, mange år, sa Brown da han mandag besøkte Belfast.

Den britiske statsministeren satte kursen for den britiske provinsen halvannet døgn etter at to britiske soldater ble drept idet de skulle ta imot pizzaer utenfor en militærbase ved byen Antrim. To andre soldater og to pizzabud ble såret.

– Ingen endring

Det britiske forsvaret varsler at det ikke er aktuelt å gjenoppta patruljering av gatene i Nord-Irland som følge av lørdagens angrep.

Soldatene sluttet med dette i 2007 og overlot da ansvaret for ro og orden til nordirske politistyrker, som består av både katolikker og protestanter.

– Vi kommer ikke til å la oss hindre i vår fremste oppgave, som er å forberede og trene til operasjoner i utlandet, sier brigader George Norton.

Søndag deltok flere hundre mennesker, både katolikker og protestanter, i en marsj i Antrim. Sammen ba de om fred og forsoning og besøkte stedet der de to soldatene ble drept.

Skjøt fra bil

Politiet har startet jakten på gjerningsmennene.

De skal først ha skutt fra bilen de satt i, hvorpå de gikk ut og skjøt mot ofrene som lå såret på bakken, opplyser overbetjent Derek Williamson, som har ansvaret for etterforskningen.

Politiet har funnet gjerningsmennenes bil i Randalstown i nærheten av Antrim. Mandag var det ikke meldt om pågripelser i saken.

GODT BESKYTTET: Statsminister Gordon Brown kom til åstedet for terroraksjonen mandag formiddag,
Stringer/Uk