• Det var som å komme fra helvete til paradis, forteller NRK-reporter Geir Rommetveit. Sent i går kveld kom han frem til Colombo, hovedstaden på katastroferammete Sri Lanka.

— Det siste vi har hørt her på ambassaden er at tre nordmenn kan ha omkommet på Sri Lanka, sier Geir Rommetveit til NRK Hordaland.

I tillegg er to år gamle Jonathan fra Oslo savnet på øyen. I Åsane sitter Berit Strand Karlsen og Rolf W. Karlsen og klamrer seg til håpet om at deres barnebarn har overlevd flomkatastrofen i Sørøst-Asia.

Familien til Jonathan var på ferie på Sri Lanka. Foreldrene, Hege Strand Karlsen og Morten Rønningen, er kommet velberget fra flodbølgen.

— Men vi har fått opplyst fra Utenriksdepartementet at Jonathan på to år er forsvunnet, og at han er savnet, sier Berit Strand Karlsen til bt.no.

- Helt usannsynlig

Det befinner seg rundt 100 nordmenn på Sri Lanka i øyeblikket. Deriblant Bård Kvamme, sønnen til Geir Rommetveits samboer.

— Vi trodde ikke det vi så. Sent i går kveld kom det kjørende en ambassadebil. Det trodde vi var helt usannsynlig. Veiene er jo omtrent helt borte. Vi har sett helikoptre kretse over oss, men ikke sett noe til Røde Kors eller andre hjelpeorganisasjoner, sier han til NRK Hordaland.

Kvamme, Rommetveit og resten av reisefølget skal nå bo i en teltleir i ambassadehagen.

Skylt flere hundre meter

Da bølgene skyllet inn søndag morgen, havnet reisegjengen midt i dramaet. NRK Hordaland-reporter Geir Rommetveit ble tatt av sjøen, men kom seg i sikkerhet.

— Jeg og Geir lette etter min mor i to til tre timer, før vi fant henne oppe i fjellet, Hun hadde blitt skylt flere hundre meter inn over land. Det var en enorm lettelse å finne henne. Hun fikk da hjelp av en svensk lege.

<b>ENORME ØDELEGGELSER:</b> Sri Lanka og India er hardest rammet av flodbølge-katastrofen. <br/> FOTO: REUTERS