Briten Steve Wright, som er tiltalt for drap på fem prostituerte, tok livet av ofrene mens hans egen partner var på jobb. Drapene hadde rituelle innslag, sier aktor i saken mot 49-åringen.

Han etterlot seg to av de døde med armene i rett vinkel ut fra kroppen, slik at likene lignet et kors, sa aktor da rettssaken ble innledet i Ipswich onsdag. Det var i denne byen ti mil nordøst for London at de drepte ble funnet mellom 2. og 12. desember i 2006.

Sjokkerte briter – Aktoratet vil hevde at mens Wrights kjæreste jobbet nattskift, drev tiltalte med noe helt annet: Han plukket opp prostituerte på horestrøket i Ipswich og drepte dem ved å kvele dem, sa aktor Peter Wright – som ikke er i slekt med tiltalte – i retten onsdag.

Selv om de fem drapsofrene ble funnet i løpet av en periode på bare ti dager, skjedde selve drapshandlingene ifølge aktoratet over et lengre tidsrom. To av jentene ble drept først, og så tok Wright en pause mens kjæresten var syk og hadde ferie, hevdet aktor videre.

Drapene sjokkerte hele Storbritannia, og skapte ny debatt og økt forståelse for de prostituertes situasjon. Samtidig har gateprostitusjonen i Ipswich vist kraftig nedgang, ikke minst fordi mange prostituerte har fått hjelp til å komme over i vanlig arbeid.

REUTERS
REUTERS